Szeletelt tégla a hálószobában, kivitelezési ötletek ügyfelünktől

Itt olvashatja ügyfelünk e-mailjét:
Kedves Nagy Úr,
ahogy megígértem, elküldöm Önnek a képeket, hogyan került fel a hálószobánk falára az antik szeletelt tégla. Itt látható a fal a szintezővonalakkal. A falat lekezeltük mélyalapozóval, mielőtt felragasztottuk a szeletelt téglát

Flexibilis csemperagasztóval rögzítettük a bontott tégla szeleteket, 8 mm-es fogazású glettvasat használtunk. Kicsit benedvesítettük a téglaszeleteket a ragasztás előtt, hogy ne kössön meg rögtön a ragasztó, ezzel a művelettel tudtunk finomítani a téglák elhelyezésében pár perc erejéig.

Bontott tégla burkolat a hálószobában fugázás előtt

Bélyeges téglákat is felhasználtunk dekorációnak

A címeres tégla

A címeres tégla
Nem volt nagy a falfelület, 12 m2-ről van szó, mégis 7 óra hosszáig tartott a felragasztása. És a fugázásról még nem is beszéltünk!

Fugázás

 

Naturwaxxal impregnáltuk a felületet, hogy a fugázás során esetlegesen szétkenődött maltert könnyen lemoshassuk a téglaszeletekről.
Egy habnyomó zsákot használtam a fugázáshoz, ami falazóhabarcs és simítóvakolat keverékéből állt. A fugákat egész egyszerűen kimélyítettem egy szivaccsal, majd elsimítottam. Majdnem olyan hosszú ideig tartott a fugázás, mint maga a ragasztás.

Íme a végeredmény:

Szeletelt tégla a hálószobánkban

Igazán meg vagyunk elégedve a végeredménnyel, nem beszélve az Önök által leszállított szeletelt tégla minőségével, és magával a látvánnyal. Teljesen úgy néz ki, mintha egy igazi téglafal lenne a hálószobánkban! : )
Még egyszer köszönjük, elhihetik, hogy másnak is szívesen ajánljuk majd az Önök szolgáltatásait!
Üdvözlettel:

Schindel Ferenc