tégla színe

Az antik tégla színe ? ?Vegyes színű falburkolat??

Vásárlóinktól szintén nagyon gyakran elhangzó kérdés, kérésre utalás, hogy ?Van-e nálatok vegyes színű vagy sárga téglaburkolat??.

A kérdésre a válaszunk sajnos, hogy: ?Mi csak piros színű alapanyaggal dolgozunk?. (És ezt a szokásunkat szeretnénk is megtartani.)
Környékünkön a tégla a bányászott agyag alapanyag (alacsony mész de magas vasoxid tartalom) miatt piros színű. Ez a tulajdonság az ország délnyugati részére jellemző Vas, Zala, Somogy és Tolna megyékre. Ezért téglaburkolat termékeink is pirosak, mivel sajnos az alapanyag beszerzése távolabbról bizonytalan minőségében, illetve a szállítás költsége is magas lenne, nem tudjuk vállalni vegyes vagy sárga falburkolat termékek előállítását. Persze a klasszikus értelemben vett téglapiros a régi bontott tégla esetében nem jelent egyöntetű piros színt. Az antik tégla színskála a narancssárgától a halványpiroson keresztül a sötétebb piroson át egészen a liláig tárt. A gyengébben kiégetett darabok narancssárga, halványpiros, a jobban kiégetett piros, lila, a nagyon erősen kiégetett pedig akár sötétszürke, fekete is lehet, bár ez utóbbi a téglaszeleteket már az extrém rusztikus kategóriába szoktuk leválogatni.
Tisztelettel kérjük ez úton is ügyfeleink megértését, de nálunk a tégla piros?
: )

Nagy Balázs, Antik Tégla Kft.